|

»Älä pelkää äläkä lannistu.
Herra, sinun Jumalasi,
on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.»
(Joos. 1:9)

 

»Kantakaa toistenne taakkoja,
niin te toteutatte Kristuksen lain.»
(Gal. 6:2)

Huolten painaessa tule jakamaan taakkaasi

Kaipaatko tukea tai keskustelukumppania elämäntilanteessasi? Yksin ei tarvitse eikä kannata jäädä. Seurakunnan työntekijöihin voit ottaa yhteyttä koska tahansa kun sinusta tuntuu, että tarvitset kahdenkeskistä, luottamuksellista keskustelua ja tukea.

Seurakunnan työntekijöitä sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus, voit puhua heidän kanssaan vapaasti ja pelottomasti mieltäsi painavista henkilökohtaisista asioista. Puhumalla monet solmut aukeavat, ja yhdessä voi löytyä ulospääsy hankalista tilanteista ja uusi suunta elämälle.

Seurakunnan työntekijöiden kanssa voit keskustella mistä tahansa asiasta. Voit saada heiltä tukea esimerkiksi vaikeissa eettisissä valinnoissa, elämän kriiseissä, perheen ristiriitatilanteissa, taloudellisissa kysymyksissä tai virkamiesten kanssa asioinnissa. Heidän kanssaan voit myös jakaa huoliasi, mikäli uuteen maahan ja kaupunkiin asettuminen ja uuden toimintakulttuurin omaksuminen aiheuttavat päänvaivaa, mikäli tunnet olosi yksinäiseksi tai masentuneeksi, olet sairastunut tai sinulle läheisen ihmisen sairaus tai kuolema aiheuttaa ahdistusta.

Voit jättää yhteydenottopyynnön seurakunnan toimistoon tai lähettää sähköpostia työntekijöille. Kiireellistä apua tai toimenpiteitä vaativissa tilanteissa voit soittaa tai lähettää tekstiviestin suoraan pastori Tiina Talvitien matkapuhelinnumeroon. Mikäli et tavoita häntä heti, jätä viesti vastaajaan.