|

Psalmilaulaja muistuttaa:

Jos Herra ei taloa rakenna, turhaan näkevät rakentajat vaivaa. Turhaan te nousette varhain, turhaan valvotte myöhään ja raadatte leipänne tähden.
(Ps. 127:1–2)

 

Paavali kirjoitti heprealaisille:

»Älkää unohtako osoittaa vieraanvaraisuutta, sillä jotkut ovat yösijan antaessaan tulleet majoittaneeksi enkeleitä.» (Hepr. 13:2)

Koti Jumalan kämmenellä

Koti on paikka, jossa itse kunkin tulisi saada voimia elämäänsä. Usein Suomesta New Yorkiin tai muualle seurakuntamme alueelle muuttavan arkeen kuuluvat pitkät työpäivät, jolloin toisen puolison vastuulle jää suuri osa kodista ja mahdollisesti myös lapsista. Suomeen ovat jääneet ystävät ja isovanhemmat, turvaverkot ovat ohentuneet. Uuden elämän alkuun sopii hyvin kodin siunaaminen.

Kodin siunaaminen on vanha kristillinen tapa. Se on rukoushetki, jossa perheen jäsenet, ystävät ja läheiset kiittävät Jumalaa kodista ja rukoilevat elämäänsä hänen siunaustaan. Rukoushetken voi toimittaa pappi, seurakunnan työntekijä tai seurakuntalainen.

Kodin siunaamisen rukoushetken voi toteuttaa monella tavalla. Sen voi yhdistää esimerkiksi tupaantuliaisiin tai kotona vietettävään lapsen kastetilaisuuteen, avioliittoon vihkimisen yhteyteen tai muuhun juhlaan. Siunaus voidaan pitää kotona myös kirkossa olleen kastetoimituksen jälkeen tai se voi olla osa kastetoimitusta rukouksen muodossa. Monikulttuurisissa kodeissa kodin siunaamisen rukoushetki voidaan pitää eri kielillä. Rukoushetki voi olla myös ekumeeninen eli eri kristillisiä kirkkokuntia yhdistävä.

Kodin siunaaminen korostaa sitä, miten Jumala on monin tavoin sitoutunut elämäämme ja siunaa sitä. Myös yksineläjän koti siunataan sen asukkaan ja siellä vierailevien rakentumisen paikaksi.

Ota yhteyttä pastoriin tai seurakunnan toimistolle, jos haluat järjestää kotisi siunaamisen.