s

Seuraava rippikoulu käynnistyy New Yorkissa, kun halukkaita ilmottautuu riittävästi. Jos sinulla on kysyttävää liittyen rippikouluun, ota yhteyttä pastoriin.

Rippikoulussa pohditaan elämää suurempia kysymyksiä

Suurin osa suomalaisista konfirmoidaan teini-ikäisenä käydyn rippikoulun yhteydessä. Rippikouluikäisen elämä on merkittävässä vaiheessa. Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden pohtia elämää ja pysähtyä katsomaan missä nyt mennään.

Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa. Konfirmaatiossa tunnustetaan henkilökohtaisesti usko, johon konfirmoitava on kastettu ja vastataan kysymykseen: »Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi?»

Suomessa Lasten ja nuorten keskus yhdessä Suomen Lähetysseuran kanssa järjestää kansainvälisiä rippikoululeirejä heinä-elokuussa. Leireille otetaan tasapuolisesti sekä suomalaisia että ulkosuomalaisia nuoria. Leirillä pohditaan elämän suuria ja pieniä kysymyksiä oman ikäisten nuorten seurassa. Leiriä edeltää osallistuminen paikallisen luterilaisen seurakunnan toimintaan. Leirit järjestetään Päiväkummun kurssi- ja leirikeskuksessa Orivedellä. Haku kesän 2025 rippikouluihin päättyy 31. elokuuta 2024! Leiri kestää kymmenen päivää ja sen hinta tällä hetkellä on 790 euroa.

Jos suomenkieli sujuu, voi ulkosuomalainen nuori osallistua myös muiden järjestöjen tai seurakuntien järjestämille leireille Suomessa kesällä.