s

Edellinen konfirmaatio New Yorkissa oli toukokuussa 2014. Seuraava rippikoulu käynnistyy New Yorkissa, kun halukkaita ilmottautuu riittävästi. Jos sinulla on kysyttävää liittyen rippikouluun, ota yhteyttä pastoriin.

Rippikoulussa pohditaan elämää suurempia kysymyksiä

Suurin osa suomalaisista konfirmoidaan teini-ikäisenä käydyn rippikoulun yhteydessä. Rippikouluikäisen elämä on merkittävässä vaiheessa. Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden pohtia elämää ja pysähtyä katsomaan missä nyt mennään.

Konfirmaatiossa on kyse samasta armosta kuin kasteessa. Jumala haluaa vahvistaa konfirmoitavaa uskossa ja siunata uudessa elämänvaiheessa. Konfirmaatiossa tunnustetaan henkilökohtaisesti usko, johon konfirmoitava on kastettu ja vastataan kysymykseen: »Tahdotko Jumalan armon avulla osoittaa tämän uskon elämässäsi?»

Suomessa Nuori Kirkko ry järjestää kansainvälisiä rippikoululeirejä heinä-elokuussa. Leireille otetaan tasapuolisesti sekä suomalaisia että ulkosuomalaisia nuoria. Leirillä pohditaan elämän suuria ja pieniä kysymyksiä oman ikäisten nuorten seurassa. Leiriä edeltää osallistuminen paikallisen luterilaisen seurakunnan toimintaan. Nuori Kirkko ry:n leirit järjestetään Partaharjun toimintakeskuksessa Pieksämäellä. Ilmoittautuminen kesän 2018 rippikouluihin on alkanut jo kesällä 2017! Nuori Kirkko ry:n rippileirin hinta vuonna 2017 oli 720 euroa.

Jos suomenkieli sujuu, voi ulkosuomalainen nuori osallistua myös muiden järjestöjen tai seurakuntien järjestämille leireille Suomessa kesällä.